ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΠΕ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ
Μαδυτινός Κωνσταντίνος    6938180514
Καλαμιδιώτη Βάσω             6955442484


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
Γιανέλλης Βασίλης           6977248271
Κατσαβέλλης Παναγιώτης


ΠΥΣΠΕ Λέσβου
Προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου – μακριά από τις ανάγκες των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λέσβου της 20/2/2020, καταψηφίσαμε την εισήγηση προς το ΠΥΣΠΕ προκειμένου αυτό να εκφέρει γνώμη για τους πίνακες των οργανικών θέσεων – κενών – πλεονασμάτων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, (ψηφίστηκαν με πλειοψηφία 4-1, δηλαδή και με την ψήφο της αιρετού της ΔΑΚΕ), για τους παρακάτω λόγους:
  Οι οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων ήταν καθορισμένες από το Υπουργείο Παιδείας και δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, γιατί :
·         Δεν ανταποκρίνονται στις θέσεις των σωματείων και του Κλάδου για αναλογία 1/15 για τα νηπιαγωγεία και τις Α΄ και Β΄ τάξεις του δημοτικού, καθώς και αναλογία 1/20 για τις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού.
·         Δεν επανέρχεται ο υπεύθυνος δάσκαλος του ολοήμερου τμήματος, καθώς και οι οργανικές θέσεις των σχολείων που καταργήθηκαν, συγχωνεύτηκαν ή υποβαθμίστηκαν.
·         Δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όσον αφορά τις ειδικότητες της Φυσικής Αγωγής, των ξένων γλωσσών, της πληροφορικής, της μουσικής, της θεατρικής αγωγής και των εικαστικών. Ενδεικτικά, θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρχει ούτε μία οργανική θέση πληροφορικής στα δημοτικά σχολεία της Λέσβου, να μην υπάρχει οργανική θέση Γερμανικής Γλώσσας στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου, να μην υπάρχει ούτε μία οργανική θέση θεατρικής αγωγής και εικαστικών συνολικά στα δημοτικά σχολεία του νομού Λέσβου.
·         Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις για τις τάξεις υποδοχής αλλοδαπών μαθητών (ΖΕΠ).
·         Σε ό, τι αφορά την ειδική αγωγή ούτε καν ζητήθηκαν οργανικές θέσεις για την παράλληλη στήριξη και για Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία και στα ΚΕΣΥ.
  Σε τελευταία ανάλυση, θεωρούμε απαράδεκτη τη διαδικασία που ακολούθησε το Υπουργείο Παιδείας να ζητήσει εσπευσμένα από τα ΠΥΣΠΕ τα οργανικά κενά-πλεονάσματα χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων που έπρεπε να προηγηθούν των συνεδριάσεων των ΠΥΣΠΕ. Είναι κι αυτό ένα ακόμα δείγμα για πόσο λαμβάνουν υπόψη το ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.
  Όπως φαίνεται, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχοντας ως στήριγμα και την πλειοψηφία των ΠΥΣΠΕ, προσπαθεί μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να δικαιολογήσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς τις μειωμένες μεταθέσεις, τη διατήρηση των αναπληρωτών στα σχολεία ως συμπλήρωμα στα τεράστια πραγματικά κενά που υπάρχουν.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Να μην τους αφήσουμε να περάσουν αυτή την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική. Σας καλούμε σε αγωνιστική συσπείρωση μέσα από τα σωματεία για να διεκδικήσουμε :
·         Κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
·         Να δίνονται όλα τα κενά σε κάθε φάση των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις), ώστε  να ικανοποιείται ο μέγιστος αριθμός των αιτήσεων.  
·         Μείωση των μαθητών σε 15 ανά τάξη για Νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις και τα τμήματα γενικής παιδείας.
·         Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες. Επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου στην Β΄ θμια και εξίσωση ωραρίου της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας. Κατοχύρωση ωραρίου για τις/τους Νηπιαγωγούς, όπως και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Κανένας εκπαιδευτικός σε πάνω από 2 σχολεία. Επαναφορά του/της υπεύθυνου/ης δασκάλου/ας στο Ολοήμερο.
·         Στήριξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Όλα τα παιδιά στις δομές που έχουν ανάγκη, ένας δάσκαλος παράλληλης στήριξης για κάθε ένα παιδί. Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα τμήματα ένταξης.
·         Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών (περισσότεροι από 40.000) που δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Κατάργηση του ν. 4589/19 και όλων των νόμων που απαξιώνουν τα πτυχία και καλλιεργούν την ανθρωποφαγία. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για τη δουλειά. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μεταφορά).

Οι αιρετοί
Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Γιανέλλης Βασίλης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ 26ης  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ
Η ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ   ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
                   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
      Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της 26ης  Αυγούστου 2019, σε συνέχεια των προτάσεων που καταθέσαμε στη συνεδρίαση της 18-7-2019 για τα λειτουργικά κενά και τις υπεραριθμίες και που απορρίφθηκαν από τη διορισμένη πλειοψηφία (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις :
1.            Για να αποφευχθεί η διαφορετική αντιμετώπιση λειτουργίας των σχολείων, φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί πέρυσι, και που ενίσχυσε την άνιση μεταχείριση των σχολείων, την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων και κλίματος  αντιπαράθεσης εντός των σχολείων αλλά και μεταξύ αυτών, προτείναμε άμεσα να κοινοποιηθεί στις σχολικές μονάδες απόφαση του ΠΥΣΠΕ που να διασφαλίζει την αποκλειστική  εφαρμογή της διδασκαλίας όλων των μαθημάτων των ειδικοτήτων από τους  αντίστοιχους εκπ/κούς ειδικοτήτων.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ έχει πάρει απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση, όμως  αρνείται την κοινοποίησή της στα σχολεία, ενδεχομένως γιατί πάντα από το ‘’παραβάν’’ αποδίδει καλύτερα η ‘’διαχείριση’’ του ανθρώπινου δυναμικού!
 Ταυτόχρονα καταθέσαμε πρόταση για τις υπάρχουσες  πλεονάζουσες  ώρες εκπαιδευτικών αυτές να καλύπτονται είτε με ενισχυτική διδασκαλία ικανοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο μορφωτικές ανάγκες των μαθητών του αντίστοιχου σχολείου, είτε με γραμματειακή υποστήριξη. Οι προτάσεις  αυτές  απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ!!
2.            Για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και λόγω του προβλήματος που παρατηρείται να βγαίνουν υπεράριθμοι και να εκτοπίζονται χωρίς τη θέλησή τους σε σχολεία εκτός Μυτιλήνης συνάδελφοι, προτείναμε η θέση του ταξικού κινήματος και του Κλάδου για τμήματα μέχρι 15 μαθητών για τις Α΄ και Β΄ τάξεις και μέχρι 20 μαθητών για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, να εξειδικευτεί για τα Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης, όπως προτείνουμε παρακάτω, λαμβανομένου σοβαρά υπόψη ότι η εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής την προηγούμενη σχολική χρονιά υποβάθμισε περαιτέρω τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών(π.χ. στην Ά τάξη του 9ου Δημοτικού σχολείου 25 μαθητές ή 24 μαθητές στην αντίστοιχη τάξη του 11ου κτλ…) Το ίδιο βέβαια θα έπρεπε να ισχύει και για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες σύμφωνα με την πρότασή μας στις 18/7/ 2019 η οποία απορρίφθηκε.
Συγκεκριμένα:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
1ο
3 τμήματα στην Ε΄ τάξη
1
2ο
Από 2 τμήματα σε κάθε μια από τις Α΄-Β΄- Γ΄ και Δ΄ τάξεις
4
3ο
2 τμήματα στην Α΄ τάξη και από 3 τμήματα σε κάθε μια από τις Β΄- Γ΄- Δ΄ και Ε΄ τάξεις
5
4ο
Από 2 τμήματα σε κάθε μια από τις Β΄ και Στ΄ τάξεις
2
5ο
Από 2 τμήματα σε κάθε μια από τις Α΄- Β΄ και Δ΄ τάξεις
3
6ο
Από 3 τμήματα σε κάθε μια από τις Β΄ και  Στ΄ τάξεις
2
7ο
2 τμήματα στην Α΄ τάξη
1
8ο
2 τμήματα στην Δ΄ τάξη
1
9ο
2 τμήματα στη Β΄ και 3 τμήματα στην Ε΄ τάξη
2
11ο
Από 2 τμήματα σε κάθε μια από τις Β΄ και  Ε΄ τάξεις
2
15ο
Από 2 τμήματα σε κάθε μια από τις Α΄ και  Β΄ τάξεις
2
ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
25

  Λαμβάνοντας υπόψη και τις κτιριακές υποδομές των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης, προτείναμε ταυτόχρονα η παραπάνω πρότασή μας να ψηφιστεί και από τα υπόλοιπα μέλη  του ΠΥΣΠΕ και άμεσα  να διαβιβασθεί στο Δήμο ώστε να φροντίσει για την κάλυψη των πρόσθετων τμημάτων με τις ανάλογες αίθουσες διδασκαλίας.
     Οι προτάσεις μας αυτές και πάλι απορρίφθηκαν από τη διορισμένη πλειοψηφία, ενώ η αιρετός της ΔΑΚΕ απέφυγε να πάρει θέση στις παραπάνω συγκεκριμένες προτάσεις με τη δικαιολογία ότι έχει καταθέσει ήδη γενική πρόταση με βάση τις θέσεις της ΔΟΕ.
      Οι  προφάσεις που πρόβαλαν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ κινούνταν ακριβώς στις ίδιες κατευθύνσεις με αυτές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο κλίμα αντιπαράθεσης  και καχυποψίας μεταξύ  σχολικών μονάδων καθώς και των εκπ/κών ειδικοτήτων με  εκπ/κούς των αντίστοιχων σχολείων. Τακτική δοκιμασμένη που αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική αφού η εφαρμογή  της μεθόδου ‘’διαίρει και βασίλευε’’ αποδεικνύεται τις περισσότερες φορές  αλάνθαστη.
   Συμπερασματικά η απόρριψη συνολικά της πρότασής μας και η άρνηση των μελών του ΠΥΣΠΕ  πρότασης προς το Δημοτικό συμβούλιο για λύση έστω και μιας σχολικής μονάδας!!!, δείχνει ξεκάθαρα τη στοχοπροσήλωση των μελών της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. 
     Στις ίδιες κατευθύνσεις κινήθηκε και η αιρετός της ΔΑΚΕ (και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών!!!) αφού ανέλαβε εργολαβικά να ‘’ξηλώσει’’ το αναφαίρετο δικαίωμα των συναδέλφων που ζητούσαν αμοιβαία απόσπαση, ( 2 αμοιβαίες αποσπάσεις), γεγονός που ‘’χειροκρότησαν’’ άμεσα και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ αφού τέτοιες ευκαιρίες και ‘’πρωτοβουλίες’’ δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνουν χαμένες!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι η οποιαδήποτε μετακίνηση Εκπ/λού εντός της πόλης της Μυτιλήνης και γύρω από αυτή, κρίνεται απαγορευτική με την ύπαρξη τόσων υπεραριθμιών κι ο μόνος τρόπος μετακίνησής τους  αποτελούσε ως τώρα η αμοιβαία απόσπαση που ως διαδικασία δεν εμπλέκει τρίτο συνάδελφο εκπ/κό.
   Το σκεπτικό της αιρετού της ΔΑΚΕ και των διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ και η επίκληση ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, μόνο γέλια προξενεί αφού όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, το ΠΥΣΠΕ έχοντας το ίδιο νομικό πλαίσιο διαφορετικά το εφαρμόζει κάθε φορά, αλλά και μεταξύ των ΠΥΣΠΕ η ίδια διαφορά εντοπίζεται και πάντα προς την κατεύθυνση απορρόφησης των κραδασμών που προξενεί η πιστή εφαρμογή από τα Υ.Σ. της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων. Η ‘’ανακάλυψη’’ δε, εκ μέρους της αιρετού ότι οι αμοιβαίες αποσπάσεις καλλιεργούν πελατειακές σχέσεις, θα λέγαμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Οι Ολυμπιονίκες της πελατοδρομίας , αιρετοί της ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ –ΕΡΑ που στα γήπεδα της ημετεροκρατίας κρατούν περήφανα τη σημαία, έχουν τιμηθεί αρκετές φορές με το Χρυσό μετάλλιο. Αλλού να τα πουν αυτά!!
Καλούμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των αμοιβαίων αποσπάσεων που ζητούν οι συνάδελφοι.
                   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
     Όλα τα παραπάνω δείχνουν ποιοι είναι αυτοί, (κυβερνητικοί συνδικαλιστές,  δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη κυβερνητικών κομμάτων), που λειτουργούν ως θεματοφύλακες των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών νόμων.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της υποβάθμισης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης από 13/θέσιο πέρσι σε 11/θέσιο φέτος (δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί υπάρχει πρόβλημα έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας αφού πέρσι αυτό λειτουργούσε ως 13/θέσιο) και του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά που επιμένουν να το κρατούν 5/θέσιο χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και αγνοώντας επιδεικτικά τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Λήμνου.
   Όλα τα παραπάνω βοούν ότι η σύνθεση της πλειοψηφίας (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) του ΠΥΣΠΕ, αποτελεί συμπαγές τείχος υπεράσπισης των αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών απέναντι στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση ΝΔ.
  Μοναδική διέξοδος είναι το πανεκπαιδευτικό μέτωπο, η συσπείρωση στα σωματεία και στις ταξικές δυνάμεις και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας με οργανωμένους μαζικούς αγώνες.
30/8/2019
Οι αιρετοί
Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Γιαννέλης ΒασίληςΕνημέρωση των αιρετών της ΑΣΕ για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λέσβου στις 18-7-2019 & 29-7-2019
Λειτουργικότητες σχολείων – λειτουργικά κενά και υπεραριθμίες
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Λέσβου στις 18 και 29 Ιουλίου 2019 με θέμα τη λειτουργικότητα των σχολείων τα λειτουργικά κενά και τις υπεραριθμίες, καταθέσαμε στο ΠΥΣΠΕ την παρακάτω θέση – πρόταση :
«Με βάση τις θέσεις του Κλάδου και των ταξικών σωματείων των εκπαιδευτικών, προτείνουμε η λειτουργικότητα των σχολείων και ο καθορισμός των τμημάτων να γίνει με τα παρακάτω κριτήρια :
·         Καμιά υποβάθμιση σχολείων και καμιά συγχώνευση τμημάτων
·         Τμήματα νηπιαγωγείων με όχι παραπάνω από 15 νήπια και προνήπια.
·         Τμήματα δημοτικών σχολείων με όχι παραπάνω από 15 μαθητές για τις Α΄ και Β΄ τάξεις και όχι παραπάνω από 20 μαθητές για τις υπόλοιπες τάξεις.
·         Τα δημοτικά σχολεία που έχουν συνολικό αριθμό 40-45 μαθητών να λειτουργήσουν ως εξαθέσια.
·         Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει μόνο το επιστημονικό του αντικείμενο.
·         Κάθε εκπαιδευτικός ειδικότητας να μετακινείται το πολύ σε δύο σχολεία.
Δεν ψηφίζουμε κανένα καθορισμό τμημάτων και λειτουργικότητας σχολείων που δεν θα γίνει με τα παραπάνω κριτήρια».
  Η πρότασή μας αυτή απορρίφθηκε από τη διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ. Η αιρετός της ΔΑΚΕ κατέθεσε τη δική της πρόταση που όπως είπε είναι αυτή της ΔΟΕ.
  Με βάση τα κριτήρια της διορισμένης πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ καθορίστηκε η λειτουργικότητα των σχολείων με βάση την ισχύουσα αντεργατική αντιεκπαιδευτική νομοθεσία και με την προσθήκη θολών και γενικόλογων κριτηρίων όπως είναι «οι ανάγκες των σχολείων και οι εισηγήσεις των Συντονιστών Εκπαίδευσης (πρώην Σχολικών Συμβούλων)».
  Έτσι, για άλλη μια χρονιά τα σχολεία θα λειτουργήσουν όχι με βάση τις πραγματικές συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές και γονείς των νησιών μας και με βάση τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, αλλά με βάση της ανάγκες του σχολείου της αγοράς. Δηλαδή, του σχολείου με μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με αύξηση της αναλογίας των αναπληρωτών και συμβασιούχων εκπαιδευτικών, το σχολείο όπου οι γονείς θα αναγκάζονται να βάζουν περισσότερα χρήματα από την τσέπη τους για τη λειτουργία του και οι εκπαιδευτικοί θα αναζητούν χορηγούς-επιχειρήσεις. Αυτό το σχολείο που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που ετοιμάζεται να το επεκτείνει η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ με βάση και τις προγραμματικές δηλώσεις της για την παιδεία.
  Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Λέσβου και της Λήμνου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν νέους αγώνες για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και όχι με τα κέρδη των λίγων.
30-7-2019
Οι αιρετοί
Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Γιανέλλης Βασίλης


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
·         Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ στις 15/4, καταψηφίσαμε την επικαιροποίηση των οργανικών κενών των σχολείων του νομού.
  Θέση μας είναι ότι τα οργανικά κενά πρέπει να καθορίζονται σύμφωνα με τις θέσεις των σωματείων και του Κλάδου για αναλογία 1 προς 15 νήπια στα νηπιαγωγεία, 1προς 15 μαθητές για τις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού και 1 προς 20 μαθητές για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού. Επίσης, θέση μας είναι να δοθούν όλα τα διευθυντικά κενά οργανικά, να δοθεί κάθε θέση που μένει κενή λόγω μετάθεσης ή συνταξιοδότησης, οι αυξημένες ανάγκες σε Ειδική Αγωγή, Τμήματα Ένταξης, Τάξεις Υποδοχής.
Τα οργανικά κενά ψηφίστηκαν από το ΠΥΣΠΕ με πλειοψηφία 4-1. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη διορισμένη πλειοψηφία των τριών (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ), ψήφισε υπέρ και η αιρετός της ΔΑΚΕ παρά και ενάντια στις θέσεις του Κλάδου!
·         Καταψηφίσαμε την αφαίρεση προϋπηρεσίας από αναπληρώτριες συναδέλφισσες μητέρες γιατί αναγκάστηκαν να πάρουν παραπάνω ημέρες αναρρωτικής άδειας ή άδεια άνευ αποδοχών γιατί οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου τις βάζουν σε δεύτερη μοίρα ως προς τα δικαιώματα των μητέρων μόνιμων εκπαιδευτικών.
·         Τέλος μειοψηφήσαμε στην απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας (με 4-1, ψήφισε και η αιρετός της ΔΑΚΕ) να ζητήσει πίσω τα χρήματα από συναδέλφισσα επειδή της είχε απονεμηθεί ένα παραπάνω μισθολογικό κλιμάκιο, όπως λένε, , χωρίς όμως δική της ευθύνη!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Για άλλη μια συνεδρίαση η διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις και η αιρετός της ΔΑΚΕ αποδεικνύουν ότι λειτουργούν ως εκφραστές και διεκπεραιωτές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και νομοθεσίας.
  Μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική συσπείρωση στα σωματεία με τις ταξικές δυνάμεις μπροστά να διεκδικούμε μαζικά δυναμικά τα δίκαια αιτήματά μας.
25-4-2019                                                              Οι αιρετοί οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ
Μαδυτινός Κωνσταντίνος, τακτικός


Γιαννέλλης Βασίλειος, αναπληρωματικός


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ στις 21/1 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1.Εκδίκαση  ενστάσεων κατά των Πινάκων μορίων μετάθεσης – Οριστικοποίηση Πινάκων
2. Εξέταση αιτημάτων εκπαιδευτικών για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου
3. Ανάθεση υπερωριών για κατ’ οίκον διδασκαλία.
4. Εξέταση αιτημάτων εκπαιδευτικών  για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου
5. Τοποθετήσεις – Τροποποιήσεις τοποθετήσεων εκπαιδευτικών
6. Αναγνώριση προϋπηρεσίας
  Για τα πρώτα τρία θέματα ψηφίσαμε θετικά σε όλες τις περιπτώσεις. Ειδικότερα για το θέμα της αναγνώρισης συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου, θεωρούμε ότι όλα τα μεταπτυχιακά που κάνουν οι συνάδελφοι πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνάφεια με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού το οποίο αφορά τη συνολική διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού.
  Για το τέταρτο θέμα ψηφίσαμε θετικά σε όλες τις αιτήσεις των συναδέλφων, τη στιγμή που σε μια περίπτωση συναδέλφισσας που ζητούσε άδεια για να εργαστεί σε αγροτική επιχείρηση ελαιούχων σπόρων, η   πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ δεν ενέκρινε τη συμπληρωματική απασχόληση της συναδέλφισσας με την αιτιολογία ότι δεν το επιτρέπει η σχετική νομοθεσία. Θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να στερούμε τη δυνατότητα στους συναδέλφους να συμπληρώνουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά τους από τις αντεργατικές πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.
  Στο θέμα της τοποθέτησης αναπληρωτών σε λειτουργικά κενά, επαναλάβαμε την πάγια θέση μας για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση και ότι σε κάθε κενό που δημιουργείται θα πρέπει πρώτα να ειδοποιούνται οι αναπληρωτές συνάδελφοι που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία αν θέλουν να κάνουν βελτίωση θέσης και μετά να τοποθετούνται στα εναπομείναντα κενά οι αναπληρωτές συνάδελφοι που έρχονται
  Τέλος, για το θέμα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας, ψηφίσαμε να αναγνωριστεί σε όλους τους συναδέλφους μισθολογικά ανεξάρτητα από το είδος και τη σχέση της εργασίας που είχαν προσφέρει,  αλλά και ως εκπαιδευτική προϋπηρεσία αν έχει προσφερθεί στην εκπαίδευση. Έτσι, μειοψηφήσαμε  σε ορισμένες περιπτώσεις συναδέλφων όπου η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ, επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία, δεν ενέκρινε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Πάγια θέση μας είναι να υπερασπιζόμαστε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τα συμφέροντα των συναδέλφων ως εργαζόμενων και όχι να συμπεριφερόμαστε ως θεματοφύλακες της αντεργατικής νομοθεσίας των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του κεφαλαίου.
Σε αυτή τη θέση μας παραμένουμε και θα παραμείνουμε σταθεροί.
Οι αιρετοί οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ
Μαδυτινός Κωνσταντίνος, τακτικός
Γιαννέλλης Βασίλειος, αναπληρωματικός
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ