Προβλήματα με την ορκωμοσία και την ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στα σχολεία της Λήμνου

 

 


Προς

Υπουργείο Παιδείας

Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Κοινοποίηση

 Μέλη του Συλλόγου

ΜΜΕ

  Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον εξαναγκασμό όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν στα σχολεία της περιοχής της Λήμνου (Β΄  Λέσβου), να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη.

  Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Λέσβος και η Λήμνος είναι δύο ξεχωριστά νησιά που δεν έχουν ούτε τακτική ακτοπλοϊκή, ούτε τακτική αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, με δεδομένα μάλιστα τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια. Επιπλέον, λόγω των μη τακτικών συγκοινωνιών, οι συναδέλφισσες θα αναγκαστούν σε παραπάνω έξοδα για μια ή και παραπάνω διανυκτερεύσεις στη Μυτιλήνη.

  Όλα αυτά τα έξοδα οι συναδέλφισσες υποχρεούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, με δεδομένο μάλιστα ότι προέρχονται από την ανεργία των καλοκαιρινών μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση που τις υποχρεώνουν πρώτα να μετακινηθούν στη Λέσβο για την ορκομωσία και μετά να μετακινηθούν στη Λήμνο για να παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν, δεν θα τους καλύψουν αυτά τα έξοδα, ούτε και τους καίγεται καρφί για την όλη ταλαιπωρία που θα υποστούν, ενόψει μάλιστα και της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

  Επιπλέον, όλες και όλοι οι συνάδελφοι καλούνται σε ορκομωσία στις 26 Αυγούστου, ημερομηνία που έχει διαφορά 7 ημερών από το ΦΕΚ διορισμού τους (19 Αυγούστου), γεγονός που πιθανόν θα τους οδηγήσει και σε σχετική μείωση του αρχικού μισθού τους.

  Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις Υπουργείου Παιδείας και Διεύθυνσης και ζητούμε :

·         Την εξ αποστάσεως ορκομωσία και ανάληψη υπηρεσίας των συναδελφισσών

·         Ως ημερομηνία της ορκωμοσίας να θεωρηθεί η ημερομηνία του ΦΕΚ διορισμού όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ