ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 7 μ. μ.

Προχωράμε αγωνιστικά! Πάμε κόντρα στον συμβιβασμό των πλειοψηφιών! Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία και να καταργηθούν τροπολογία και Υπουργική Απόφαση για τις κάμερες στην τάξη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση προωθεί με όποιο τρόπο μπορεί την αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Γι` αυτό και χρησιμοποιεί κάθε επικοινωνιακό μέσο, για να μας πείσει πως όλα βαίνουν καλώς.
Χαιρετίζουμε όλες και όλους που στις 19/5 και όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνίζονται ενάντια στο νομοσχέδιο, που έρχεται να εμπλουτίσει τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και να προωθήσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Η ενίσχυση των «δεξιοτήτων» σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, η λειτουργία των σχολείων ως επιχειρήσεων, που θα μετρούν το «εκπαιδευτικό προϊόν» με τη «μεζούρα» της ανταγωνιστικότητας, η κατάπτυστη Υπουργική Απόφαση για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, βρέθηκαν στο στόχαστρο των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων.
Ακόμα, η εκπαιδευτική κοινότητα δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων και έκτακτης χρηματοδότησης για τον σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα το υπουργείο γνωρίζει ότι τα μέτρα προστασίας της σχολικής κοινότητας από την πανδημία δεν επαρκούν και τελικά πετάει το μπαλάκι σε γονείς και μαθητές, καθιστώντας το σχολείο προαιρετικό με μια απλή Υπεύθυνη Δήλωση. Επιπρόσθετα, ενώ φαίνεται να παίρνει πίσω, υπό την πίεση των κινητοποιήσεων και της γενικής κατακραυγής, την προκλητική αύξηση του ανώτατου ορίου μαθητών ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια, κρύβει μεθοδικά την κατάργηση ενός  μεγάλου αριθμού τμημάτων λόγω του κατώτατου ορίου των είκοσι μαθητών, οδηγώντας τελικά σε αύξηση των μαθητών σε πολλές τάξεις και κατά συνέπεια σε συγχωνέυσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Οι μαθητές μας στα συλλαλητήρια της Αθήνας και αλλού βροντοφώναξαν: "Τόσες εξετάσεις ούτε οι ασθενείς, θα μας αρρωστήσουν αν δεν ξεσηκωθείς". Εμείς είμαστε δίπλα τους με το παράδειγμα ζωής μας και τους αγώνες μας. «Γιατί δεν τα θέλουμε ούτε "παπαγαλάκια" με την "τράπεζα θεμάτων", ούτε "σαρδέλες" με τα 26άρια τμήματα, ούτε "λιοντάρια" σε μια μόνιμη εξεταστική αρένα. Και φυσικά δεν τα θέλουμε πρωταγωνιστές σε ένα "school reality" με «on-line κάμερες», όπως σημείωσε στον χαιρετισμό της στα Προπύλαια η εκπρόσωπος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων (ΑΣΓΜΕ).
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:
·         Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις. Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία.
·         Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Δε θα επιτρέψουμε την παγίωση αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
·         Να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
·         Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή.
·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
·         Άδειες ειδικού σκοπού και για ευπαθείς ομάδες στους αναπληρωτές, χωρίς την αφαίρεση του επιδόματος αδείας. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
·         Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
·         Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ