ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λέσβου, (17-12-2019), ο αιρετός της ΑΣΕ, (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών),  έθεσε ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου και του ΔΣ του Συλλόγου μας, για να καλυφθεί το λειτουργικό κενό στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης με διορισμό αναπληρωτή δασκάλου και όχι με μετακίνηση δασκάλας από το Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου. Ζήτησε να συζητηθεί και να πάρει απόφαση το ΠΥΣΠΕ.
  Η Διευθύντρια ΠΕ Λέσβου, αρνήθηκε να μπει το θέμα στο ΠΥΣΠΕ και, επικαλούμενη τον «υπερβολικό αριθμό» των ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας και γραμματειακής υποστήριξης, το νόμο για το δικαίωμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης να μετακινεί και να τοποθετεί εκπαιδευτικούς στα σχολεία και το Υπουργείο, ανέλαβε την ευθύνη να πάρει ως Διευθύντρια την απόφαση μετακίνησης συναδέλφισσας από το Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου, αγνοώντας τα σχετικά αιτήματα των Συλλόγων. Τα άλλα μέλη του ΠΥΣΠΕ σιώπησαν για το συγκεκριμένο θέμα.
  Επιπλέον, στη συζήτηση του θέματος των ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας και της γραμματειακής υποστήριξης, ο αιρετός της ΑΣΕ πήρε θέση λέγοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο να υποβαθμίζεται ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας (δηλαδή το δωρεάν φροντιστήριο μέσα στο δημόσιο σχολείο). Για τη γραμματειακή υποστήριξη είπε ότι χρόνιο αίτημα του κλάδου είναι η στήριξη της δουλειάς των διευθυντών των εξαθέσιων και άνω σχολείων με διορισμό γραμματέα, το οποίο αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί (στα σχολεία της Κύπρου ο θεσμός αυτός λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια). Για το λόγο αυτό και στις σημερινές συνθήκες του παραπάνω φόρτου γραφειοκρατικής δουλειάς στους διευθυντές, σε συνδυασμό με τη μη απαλλαγή τους από τα διδακτικά καθήκοντα, καθίσταται αναγκαία τη γραμματειακή υποστήριξη. Σχετικά με τον αριθμό των ωρών, είπε ότι δεν υπάρχει νόμος που να βάζει πλαφόν προς τα πάνω για τις ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας και γραμματειακής υποστήριξης και πρόβαλε τη θέση, ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε σχολείου, με απόφασή του, να καθορίζει τον αριθμό των ωρών αυτών που χρειάζονται για το σχολείο. Τα άλλα μέλη του ΠΥΣΠΕ, (όλοι ήταν ή είναι συνδικαλιστές που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων στις εκλογές είτε για τα υπηρεσιακά συμβούλια, είτε για τα ΔΣ των συλλόγων, είτε για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ), είτε διαφώνησαν, είτε δεν τοποθετήθηκαν πάνω στη συγκεκριμένη θέση, δείχνοντας έτσι ότι υποβαθμίζουν το θεσμό του Συλλόγου Διδασκόντων ως κυρίαρχου οργάνου για τη λειτουργία των σχολείων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το ρόλο που παίζουν οι νόμοι και τα υπηρεσιακά συμβούλια ως οργάνων στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων.
  Ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία και η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (άλλη θα ήταν η κατάληξη του ΠΥΣΠΕ αν συνεδρίαζε κάτω από την πίεση μιας μαζικής συγκέντρωσης), για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που διαλύουν τις εργασιακές μας σχέσεις και τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ