ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ


Στο πλαίσιο των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) του ΑΣΕΠ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και σύμφωνα με την πρόσκληση με αρ. πρωτ. 204654/Ε1/24-12- 2019 του Υ.ΠΑΙ.Θ., καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν, εντός της οριζόμενης κατά περίπτωση προθεσμίας, τα δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες που επικαλούνται για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας στους αξιολογικούς πίνακες Α΄ Γενικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η διαδικασία που ορίζεται παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις σχολικές μονάδες της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου. Με δεδομένη την ισχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση που συνδέει τα δύο νησιά με τη Μυτιλήνη και την ηπειρωτική Ελλάδα, οι αναπληρωτές συνάδελφοι θα αναγκαστούν να λάβουν πολυήμερη κανονική άδεια προκειμένου να παραστούν στη Διεύθυνση και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, άδεια την οποία θα χρεωθούν με μείωση των αποδοχών τους. Μάλιστα, θα υποστούν και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση εξαιτίας της αναγκαστικής διανυκτέρευσής τους εκτός έδρας. Τέλος, ο μεγάλος αριθμός των αναπληρωτών που θα αναγκαστεί να μετακινηθεί μαζικά θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά τις ημέρες της απουσίας τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε από το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για τη διευκόλυνση των συναδέλφων. Συγκεκριμένα, προτείνουμε να μετακινηθούν αρμόδιοι υπάλληλοι από τις Διευθύνσεις στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ώστε να παραλάβουν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, εναλλακτικά προτείνουμε να δοθεί ειδική άδεια διευκόλυνσης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα δύο νησιά, ώστε να μεταβούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ