ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΜΑΤ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Σήμερα Τρίτη 25 του Φλεβάρη στις 7 μ. μ. στο λιμάνι της Μύρινας
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη», χτυπά από τα ξημερώματα τους εργαζόμενους και το λαό της Λέσβου και της Χίου με τα ΜΑΤ, με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες, προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.
Οι δυνάμεις καταστολής λειτουργούν και συμπεριφέρονται στον Μανταμάδο, στα άλλα χωριά της Λέσβου, στο Βροντάδο της Χίου ως δυνάμεις κατοχής.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων συναδέλφων μας και των κατοίκων γενικότερα στα νησιά και απαιτούμε και διεκδικούμε:
·         Να αποσύρει αμέσως τώρα η κυβέρνηση τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά.
·         Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
·         Κλείσιμο όλων των hot spots ανοικτών και κλειστών – κανένα νέο hot spot.
·         Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
·         Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
·         Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
·         Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ