ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ


  Το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα η Υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας σε αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ με το υπ’ αριθμ. 170529/Φ1/1-11-2019 έγγραφό της, παραδέχεται ότι σήμερα υπάρχουν κενά σε ό, τι αφορά την Τάξη Υποδοχής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, το δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης και τη νηπιαγωγό ειδικής αγωγής για το ΚΕΣΥ Λήμνου.
  Όμως, τα κενά στα σχολεία της Λήμνου είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα εμφανίζει το Υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα :
·         Ακόμα και σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017 που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν σε 5 Δημοτικά Σχολεία, 22 κενές ώρες στο μάθημα των Εικαστικών που δεν διδάσκονται από εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας, σε αντίθεση με αυτά που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας.
·         Το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας δεν έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε νηπιαγωγό Παράλληλης Στήριξης για το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας και σε σχολικό νοσηλευτή για το 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας.
·         Επιπλέον, δημιουργήθηκε και νέα ανάγκη για τη λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλιθέας μετά την παραπομπή 2 νηπίων από το ΚΕΣΥ Λήμνου και την αίτηση μετεγγραφής των γονέων τους στο Ειδικό Νηπιαγωγείο.
  Με βάση τα παραπάνω,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·         Να διοριστεί δάσκαλος για την Τάξη Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών (ΖΕΠ) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας
·         Να διοριστούν οι ειδικότητες του Κοινωνικού Λειτουργού, του Ψυχολόγου, του Εργοθεραπευτή,  και του Μουσικού για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.
·         Να διοριστεί νηπιαγωγός ειδικής αγωγής για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.
·         Να διοριστεί σχολικός νοσηλευτής στο 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας
·         Να διοριστεί νηπιαγωγός Παράλληλης Στήριξης για το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας.
·         Να διοριστεί δάσκαλος Παράλληλης Στήριξης ώστε τα δημοτικά σχολεία 3ο Μύρινας και Μούδρου να καλύπτονται από ένα δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης για τα παιδιά που τον έχουν ανάγκη και να μην έχουμε την απαράδεκτη κατάσταση να μοιράζεται μια δασκάλα Παράλληλης Στήριξης σε 2 σχολεία, γεγονός που υποβαθμίζει το θεσμό της Παράλληλης Στήριξης. Τα παιδιά έχουν ανάγκη το δάσκαλό τους παράλληλης Στήριξης κάθε μέρα και όχι 2 ή 3 μέρες μόνο την εβδομάδα.
·         Να στελεχωθεί το ΚΕΣΥ Λήμνου με νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής.
·         Να διοριστεί εκπαιδευτικός Εικαστικών για την κάλυψη των κενών ωρών στα δημοτικά σχολεία 1ο Μύρινας, 3ο Μύρινας, Κοντοπουλίου, Μούδρου και Νέας Κούταλης.
·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – μόνιμους διορισμούς τουλάχιστον 33.000 εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
·         Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει αποκλειστικά τα μαθήματα που αντιστοιχούν στο επιστημονικό αντικείμενο της ειδικότητάς του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ