ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΝΤΙΑ


  Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου να λειτουργήσει και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά ως 5/θέσιο.
  Συγκεκριμένα, στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Λέσβου, η διορισμένη πλειοψηφία, αφού απέρριψε αρχικά την πρόταση του εκλεγμένου με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αιρετού για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του νομού με πληθυσμό μαθητών 40-45 ως 6/θέσια, απέρριψε στη συνέχεια και την πρόταση του ίδιου αιρετού για να λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά ως 6/θέσιο, όπως το ίδιο είναι και η οργανικότητά του.
  Οι λόγοι που πρόβαλε ο αιρετός για να υποστηρίξει την πρότασή του ήταν :
·        Το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά προέρχεται από συγχώνευση με τα Δημοτικά Σχολεία Τσιμανδρίων και Πορτιανού με την προοπτική να λειτουργεί ως 6/θέσιο και όχι ως υποβαθμισμένο 5/θέσιο.
·        Είναι σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών της Γ΄ τάξης να διδαχθούν πρώτα την ύλη της Δ΄ τάξης για τα μαθήματα της Γλώσσας, της Ιστορίας και άλλα, χωρίς να έχουν διδαχθεί πρώτα την ύλη της Γ΄ τάξης. Αυτό θα συμβεί με τη συνδιδασκαλία των Γ΄ και Δ΄ τάξεων όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου.
·        Υπάρχουν δημοτικά σχολεία στο νομό που έχουν παραπλήσιο συνολικό αριθμό μαθητών, αλλά και τάξεις των 4 και 5 μαθητών που δεν απέχουν πολύ από τους 3 μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά. Όπως τόνισε ο αιρετός της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καλά κάνουν και διατηρούν τα σχολεία αυτά ως 6/θέσια, αλλά ας κάνουν το ίδιο και με το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά.
    Η διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ απέρριψε τους παραπάνω λόγους, αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μας. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση μέλους της πλειοψηφίας ότι είναι «αντιπαιδαγωγικό» να λειτουργεί τάξη με 3 μαθητές τη στιγμή που θεωρεί «παιδαγωγικό» σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια να λειτουργεί τάξη με 4 μαθητές! Κρύβουν τον πραγματικό λόγο της υποβάθμισης του σχολείου που είναι κατά τη γνώμη μας η εξυπηρέτηση της πολιτικής της ¨εξοικονόμησης¨ εκπαιδευτικών στα πλαίσια του  σχολείου της αγοράς.
  Καταγγέλλουμε στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά την απαράδεκτη αυτή στάση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου.

  Καλούμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου να πάρει πίσω τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά και να αποφασίσει τη λειτουργία του ως 6/θέσιου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ