ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


  Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δεν έδωσε στο Υπουργείο Παιδείας τα δύο λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών ειδικότητας στη Γερμανική Γλώσσα στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση του ΠΥΣΠΕ Λέσβου.
  Η δικαιολογία για την ενέργεια αυτή ήταν ότι τα κενά αυτά θα καλυφθούν από εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  Όμως, σύμφωνα με στοιχεία που πήραμε από τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας η δικαιολογία αυτή είναι αβάσιμη και δεν ισχύει τουλάχιστον για τα σχολεία της Λήμνου..
  Αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) της Λήμνου εργάζεται μόνο ένας εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας ο οποίος δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας της Λήμνου σε ώρες της Γερμανικής Γλώσσας!!!
  Η περίπτωση της απόκρυψης λειτουργικών κενών στο μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις της εξυπηρέτησης της πολιτικής της «εξοικονόμησης» εκπαιδευτικών που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζεται όπως φαίνεται και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.
  Είναι η πολιτική του σχολείου του μειωμένου και με ελαστικές σχέσεις εργασίας εκπαιδευτικού προσωπικού. Του σχολείου που κάθε Σεπτέμβριο ξεκινά με κενά σε εκπαιδευτικούς και που τα καλύπτει με αναπληρωτές στο μέσο της σχολικής χρονιάς, ή δεν τα καλύπτει και καθόλου, στερώντας χιλιάδες διδακτικές ώρες από τους μαθητές.
  Του σχολείου που υποβαθμίζει σταθερά τα μαθήματα ειδικοτήτων και των ξένων γλωσσών, σπρώχνοντας τους γονείς σε αναζήτηση φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  Είναι η πολιτική που επιτρέπει να υπονομεύονται οι προσλήψεις/διορισμοί μονίμων ή/και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ οδηγώντας στην αδιοριστία/ανεργία, αλλάζοντας τις προτιμήσεις των μαθητών και επεμβαίνει στο επιθυμητό γνωστικό αντικείμενο μεταβάλλοντας  τον εκπαιδευτικό/επαγγελματικό προσανατολισμό τους.
  Είναι η πολιτική που κινείται στη λογική «λιγότερα χρήματα από το κράτος για το σχολείο, περισσότερα χρήματα από τους γονείς, περισσότερο κέρδος για τους επιχειρηματίες, είτε με τα ποσά του κρατικού προϋπολογισμού που δίνονται ως ζεστό χρήμα γι’ αυτούς,, είτε με την απευθείας παρέμβασή τους στα σχολεία.

  Καταγγέλλουμε στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές τις μεθοδεύσεις αυτές και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·        Να δοθούν άμεσα τα πραγματικά λειτουργικά κενά στη Γερμανική Γλώσσα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο ώστε αυτά να καλυφθούν με τις αμέσως επόμενες αποσπάσεις εκπαιδευτικών.
·        Να καλυφθούν τα σχολεία της Λήμνου με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες.
·        Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία – εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ