ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


  Καταδικάζουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, που με τη στήριξη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εύβοια επιχειρεί να ποινικοποιήσει, και να φιμώσει  την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.
  Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να παρεμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της ΕΛΜΕ Εύβοιας στις περιοχές του νομού τον Δεκέμβριο του 2018, η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου και των στελεχών του στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανέρχεται. Αυτή τη φορά στοχοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και προσωπικά την πρόεδρό της ΕΛΜΕ Εύβοιας με την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εναντίον της, για την υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί.
  Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της καταστολής με την οποία στο παρελθόν η Κυβέρνηση αντιμετώπισε τους διεκδικητικούς αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων και πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2019,  τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το  στοιχειώδες δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Απέναντι στις αντιδράσεις που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική η απάντηση του Υπουργείου είναι  η προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών με την  ποινικοποίηση της ελεύθερης  συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης.
  Προσπάθειες κάθε είδους  που εντέχνως θέλουν να περιορίσουν τον έλεγχο των
παραλείψεων της διοίκησης δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν να  αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα  όλων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, για να υπάρχουν εκπαιδευτικοί  από την αρχή της σχολικής χρονιάς ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Νομού  και όλης της επικράτειας, για Δημόσιο Δωρεάν σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς. 
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταδικάσουν  τις απόπειρες περιορισμού της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης   και να σταθούν αποφασιστικά, τώρα και στο μέλλον, ενάντια σε κάθε  προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ