ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


  Πέρασε ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων και η «κανονικότητα» στα σχολεία που διακήρυτταν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ακόμα αναζητείται.
  Οι ελλείψεις και στα σχολεία της Λήμνου καλά κρατούν : 
  Εξακολουθούν να μην λειτουργούν το Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά, η Τάξη Υποδοχής αλλοδαπών μαθητών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.
  Λείπουν 3 δάσκαλοι και μία νηπιαγωγός Παράλληλης Στήριξης από τα Δημοτικά Σχολεία 3ο Μύρινας, 1ο Μύρινας και Κοντοπουλίου, καθώς και από το Νηπιαγωγείο Θάνους για παιδιά που έχουν διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ.
  Από το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας λείπει Φυσικοθεραπευτής για τα παιδιά που τον έχουν ανάγκη.
 Λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, όπως Εικαστικών Γαλλικών και Γερμανικών.
  Ειδικά για το μάθημα των εικαστικών, ενώ χρειάζονταν 29 ώρες για τα Δημοτικά Σχολεία 2ο Μύρινας, Αγίου Δημητρίου και Νέας Κούταλης, διορίστηκε αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου και έτσι καλύπτονται μόνο 15 ώρες!
  Επιπλέον, με απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου ο συνάδελφος αναπληρωτής στερήθηκε του δικαιώματος να επιλέξει ποιες από τις 29 ώρες θα διδάξει. Δικαίωμα που έχουν οι μόνιμοι συνάδελφοι.
  Αυτή είναι η ουσία του νέου σχολείου που διαφημίζουν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας. Μαθήματα κατατεμαχισμένα σε ώρες διδασκαλίας που μοιράζονται σε εκπαιδευτικούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αντικείμενα μαθημάτων που ανατίθενται ακόμα και σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ειδικευτεί στο αντικείμενο, προκειμένου να υπάρξει «εξοικονόμηση» σε εκπαιδευτικούς, αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών.
  Επιπλέον, συνεχίζονται οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι υποβαθμίσεις σχολείων : Υποβιβάστηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά από εξαθέσιο σε πενταθέσιο και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ευστρατίου από διθέσιο σε μονοθέσιο, ενώ εξακολουθεί η υποβάθμιση των Δημοτικών σχολείων Κάσπακα και Θάνους από τριθέσια σε διθέσια.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·         Να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ελλείψεις σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υπάρχουν ακόμα και τώρα στα σχολεία της Λήμνου όπως τα αναφέραμε παραπάνω.
·         Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
·         Μετατροπή όλων των συμβάσεων των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, σε πλήρους ωραρίου.
·         Να δοθούν από το ΠΥΣΠΕ Λέσβου όλα τα κενά για την τοποθέτηση του συναδέλφου των Εικαστικών και γενικότερα για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών!
·         ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Κοντιά και Αγίου Ευστρατίου. Να λειτουργήσουν ως εξαθέσιο και διθέσιο αντίστοιχα με διορισμό επιπλέον δασκάλων. Να λειτουργήσουν ξανά ως τριθέσια τα Δημοτικά Σχολεία Θάνους και Κάσπακα, επίσης με διορισμό επιπλέον δασκάλων.
·         Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων με αυτά των μονίμων!
·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
·         Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!
·         Κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ