ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Σας καλούμε σε συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο 3 ωρών που διοργανώνουμε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας με την ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια/Δραματοθεραπεύτρια Ακριβή Βρέντζου και με θέμα :
«Συναντώ το «παιδί» που βρίσκεται μέσα μου: Γέφυρα ανάμεσα στο μαθητή του τότε και το δάσκαλο του τώρα».
Λίγα λόγια για το βιωματικό εργαστήριο από την Ακριβή Βρέντζου :
«Γνωρίζουμε όλοι, πως οι δυσκολίες που συναντούν οι εκπαιδευτικοί-δάσκαλοι, δεν σχετίζονται τόσο με το γνωστικό αντικείμενο της διδακτέας ύλης. Είναι η επαφή με την ιδιαίτερη και μοναδική προσωπικότητα κάθε μαθητή, η κινητοποίησή του  ως προς τη γνώση, αλλά και η  τάξη ως ομάδα και τα δυναμικά που αναπτύσσει,  που θέτουν πολλές προκλήσεις. Απαιτείται  πολλές φορές ευελιξία ,κοντινότητα μαζί με οριοθέτηση , δεξιότητα σύνθεσης των ατομικών διαφορών με τις ανάγκες του συνόλου κ.λ.π.
Ο δάσκαλος πριν μπει στην τάξη με το ρόλο της αντίπερα όχθης, υπήρξε κατ αρχάς μαθητής. Ο δάσκαλος ως ρόλος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την παρουσία και την υπόσταση του μαθητή. Πώς γίνεται όμως αυτή η συνάντηση και σύμπραξη;  Πόσο κοντά ή πόσο μακριά χρειάζεται να είναι η απόσταση ανάμεσά τους; Και μήπως η επίγνωση του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας   του ίδιου του δασκάλου που προέρχεται από το αυθόρμητο κι εκστατικό  παιδί μέσα του τον καθιστά πιο ανοιχτό κι «επιδέξιο» στη διαχείριση  των μαθητών και τη σχέση του μαζί τους;
Μέσα από το  βιωματικό εργαστήριο που προτείνω , στόχος είναι να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα και να υπάρξει μια «γέφυρα» ανάμεσα στο μαθητή του τότε και τον δάσκαλο του σήμερα.  Αξιοποιώντας εκφραστικά μέσα όπως το παιχνίδι, η κίνηση, η δημιουργία ιστορίας, η ζωγραφική, ο λόγος κ.ά.,  θα δώσουμε τη δυνατότητα στο μαθητή που υπήρξε κάποτε ο τωρινός δάσκαλος να εκφραστεί. Επιτρέποντας   στις ανάγκες του τότε (που συχνά είναι κι ανάγκες του σήμερα, ξεχασμένες και παραγκωνισμένες από τους πολλούς ενήλικους ρόλους) να παρουσιαστούν και να ξεδιπλωθούν, τις επικυρώνουμε και στο εδώ και τώρα. Διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις  δυνατότητες αλληλεπίδρασης  και σχέσης μέσα στην τάξη, μαθητής και δάσκαλος βιώνουν τη μεταξύ τους  σύνδεση θετικότερα και ενισχύεται πιο αποτελεσματικά και απολαυστικά  η επίτευξη του κοινού τους σκοπού».
Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με συμμετοχή 5 ευρώ, παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή στο ΔΣ του Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ