ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, το ΦΕΚ για τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης και την Υπουργική Απόφαση για την αναμοριοδότηση των σχολείων, ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα του Συλλόγου μας που είναι :
·         Η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για τα Νηπιαγωγεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου
·         Ο καθορισμός των σχολείων του Αγίου Ευστρατίου ως ξεχωριστή περιοχή μετάθεσης, (Γ΄ Λέσβου)
·         Η μοριοδότηση των σχολείων της Μύρινας με 11 μόρια, των χωριών της Λήμνου με 12 μόρια και του Αγίου Ευστρατίου με 14 μόρια.
·         Επίσης, χαρακτηρίζονται επιτέλους όλα τα σχολεία της Λήμνου ως δυσπρόσιτα.

  Η ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων είναι αποτέλεσμα των χρόνιων δράσεων, κινητοποιήσεων και αγώνων κάθε μορφής του Συλλόγου μας, σε συνεργασία και συντονισμό με άλλους Συλλόγους όπου οι ταξικές δυνάμεις έχουν την πλειοψηφία, (π.χ. Ικαρίας, Χίου), ή έχουν σημαντική παρουσία (π.χ. Λέσβος, Σάμος), προστίθενται στις πολλές μέχρι τώρα κατακτήσεις του Συλλόγου μας, επιβεβαιώνουν το σύνθημα ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται και μας δείχνουν το δρόμο για συσπείρωση στα σωματεία και μαζική συμμετοχή στις όποιες μορφές αγώνων για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλόγους γονέων, για :
·         Μόνιμη και σταθερή εργασία, άμεση μονιμοποίηση 25 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.
·         Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική αγωγή για όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας.
·         15 νήπια και προνήπια ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, 15 μαθητές ανά τμήμα στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού και  20 μαθητές ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις. Κανένας υποβιβασμός, καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείων και τμημάτων.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους! Σταθεροί, ανθρώπινοι όροι εργασίας για χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
·         Καμιά κατάργηση, κανένας υποβιβασμός Τμημάτων Ένταξης. Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης ανά μαθητή.
  • Να διδάσκονται τα μαθήματα ειδικοτήτων (Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Φυσική Αγωγή, ΤΠΕ) από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς – Κάθε εκπαιδευτικός στο διδακτικό του αντικείμενο.
  • Την εξίσωση του διδακτικού ωραρίου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αυτό της Δευτεροβάθμιας.
  • Τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες. Ο κάθε εκπαιδευτικός ειδικότητας να μετακινείται το πολύ σε δύο σχολεία.
  • Την πλήρη καταγραφή, απόδοση και δημοσιοποίηση των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με διαφάνεια – καμία στρέβλωση, καμία παρατυπία. 
  • Να πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου και σε μία μεγάλη φάση η πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών ώστε να καλύπτονται όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία.
·         Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, αναγκαίες υποδομές, όπως σχολικά εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια κ.ά. Υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης και ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο εργαζόμενος γονιός από την τσέπη του σε φροντιστήρια-αναλώσιμα κ.ά.
·         Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
·          Καθιέρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους ελαστικά απασχολούμενους συναδέλφους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ