ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΝΤΙΑ


  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά την υποβάθμισή του από 6θέσιο σε 5θέσιο από τη διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), με τη δικαιολογία του μικρού αριθμού μαθητών, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν σ’ ένα ακριτικό νησί όπως αυτό της Λήμνου και την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται τα παιδιά που ζουν σ’ αυτό το νησί όσον αφορά τη διαπαιδαγώγησή τους και την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης σ’ αυτά. Βλέπουν τους μικρούς μαθητές ως αριθμούς και όχι ως ζωντανές προσωπικότητες που έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη μεταχείριση ανάλογα με τον τόπο που ζουν.
  Μετά τις μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων με το νόμο Διαμαντοπούλου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, (ενδεικτικά αναφέρουμε τα σχολεία Πλάκας, Παναγιάς, Πλατέος, Κορνού), μετά την υποβάθμιση των σχολείων Θάνους και Κάσπακα, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά τη μείωση του διδακτικού ωραρίου, την κατάργηση του δασκάλου του Ολοήμερου, τα εμπόδια στη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχονται και νέες υποβαθμίσεις σχολείων και στη Λήμνο έγινε η αρχή με το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά.
  Η αιτία βέβαια όλων αυτών δεν είναι η υπογεννητικότητα όπως διατείνονται οι κυβερνώντες, αλλά η ευθυγράμμιση με τις εντολές και υποδείξεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο σχολείο της αγοράς που θα λειτουργεί με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό και με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Με σχολεία που θα έχουν τμήματα των 25-30 μαθητών και που θα γίνονται υποχείρια και διαφημιστές των επιχειρήσεων προκειμένου να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το αν θα υλοποιούν τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου. Δηλαδή ενός σχολείου που θα δίνει ελλιπή μόρφωση στους μαθητές, θα αναγκάζει τους γονείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους και θα διαμορφώνει προσωπικότητες που θα αποδέχονται την αδικία και την εκμετάλλευση, τη λογική «του μικρότερου κακού».
    Καλούμε τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά να μην αποδεχθούν την αδικία που γίνεται στα παιδιά τους και να αντισταθούν στην υποβάθμιση του σχολείου.
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΠΥΣΠΕ Λέσβου να πάρει πίσω την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά και να λειτουργήσει το σχολείο ως 6θέσιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ