ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 
Από παλιότερη κινητοποίηση στο νοσοκομείο
 

Με αφορμή το νέο, πρόσφατο περιστατικό διακομιδής ασθενούς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με σοβαρό κίνδυνο να χάσει ακόμα και τη ζωή της, που έρχεται σαν συνέχεια προηγούμενων περιστατικών, αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Λήμνου. Οι ελλείψεις αυτές δεν είναι μόνο σε ιατρικό προσωπικό, αλλά υπάρχει και η ανάγκη λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και επαρκούς στελέχωσης του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και πτητικά μέσα μεταφοράς. Μ’ αυτό τον τρόπο οι ασθενείς δεν θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν θα εξαρτώνται από τη φιλανθρωπία του κάθε ιδιώτη και ιδρύματος, παρόλο που χρυσοπληρώνουν για υπηρεσίες υγείας μέσα από τους φόρους και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων που ακολουθούν την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, αποδεικνύονται εγκληματικές.
  Με αφορμή την τραγωδία των κατοίκων της Αττικής με τις πρόσφατες πυρκαγιές, επικοινωνήσαμε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου του νησιού μας, καθώς και με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου να συνδιοργανώσουμε έκτακτη ημέρα αιμοδοσίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.
  Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού, όπως μας είπαν, το συνεργείο που βρισκόταν στο νησί για την αιμοδοσία έφυγε και για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα χρειαζόταν η μόνιμη λειτουργία Τράπεζας Αίματος στο νοσοκομείο. Αυτή δεν υπάρχει γιατί χρειάζεται επιπλέον προσωπικό και υποδομές. Αναδεικνύεται λοιπόν η ανάγκη λειτουργίας και Τράπεζας Αίματος για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, παρόλο που η προσφορά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη για αίμα είναι σημαντική. Όμως φαίνεται ότι αυτό δεν φτάνει.
  Επιπλέον, οι τραγικές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη τόσο της επαρκούς στελέχωσης του Νοσοκομείου της Λήμνου με το απαραίτητο προσωπικό και τμήματα, όσο και την εκτέλεση έργων και στο νησί μας αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, και κυρίως αντισεισμικής προστασίας, αφού ξέρουμε πλέον ότι κατοικούμε σε μια σεισμογενή περιοχή.
  Με την ευκαιρία επισημαίνουμε στη Δημοτική Αρχή ότι η επισκευές του Γυμνασίου Μύρινας από το σεισμό του 2014, ακόμη εκκρεμούν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·         Στελέχωση του Νοσοκομείου της Λήμνου με χειρουργό, αναισθησιολόγο, παθολόγο, και όλο το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του.
·         Νέο κανονισμό λειτουργίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.
·         Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
·         Στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο προσωπικό και πτητικά μέσα, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις επείγουσες ανάγκες.
·         Λειτουργία Τράπεζας Αίματος.
·         Έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ