ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ 87η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


1η ΗΜΕΡΑ
Ξεκίνησε το Σάββατο 23/6/2018, με καθυστέρηση τριών ωρών η 87η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Η καθυστέρηση δείχνει για μια ακόμη φορά τη χρόνια τακτική των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε συλλογική διαδικασία, είτε σε επίπεδο ΔΟΕ είτε σε επίπεδο Συλλόγων.   Στόχος, η αποφυγή της συζήτησης πάνω στα  μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση. Ν’ συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που υπηρετούν πιστά την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου, όπως αυτή αποτυπώνεται στους Ευρωπαϊκούς και ιμπεριαλιστικούς θεσμούς (ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ) και στα εργαλεία εφαρμογής αυτής της πολιτικής. 
Με το ξεκίνημα του συνεδρίου η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ»,  ανάρτησε γιγαντοπανό με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα να κρατάει «γραβάτα-θηλιά»  στο λαιμό του λαού και  των εργαζομένων.
Οι ταξικές δυνάμεις υποδέχθηκαν με αγωνιστικά συνθήματα τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ όταν ανέβηκε στο βήμα για να χαιρετήσει τις εργασίες, αναδεικνύοντας τον συμβιβασμένο ρόλο της όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ πριν διαβαστεί χαιρετισμός της ETUCE, της ψευτοσυνδικαλιστικής καρικατούρας που έχει στηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ Σπύρος Μαρίνης διάβασε δήλωση, στην οποία ανέφερε:

«Η ETUCE δεν είναι συνδικάτο. Είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που προωθεί και στηρίζει τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου για την Παιδεία, γι’ αυτό χρηματοδοτείται αδρά.
Στις θέσεις του διατυπώνει, στα συνέδρια που διοργανώνει, καλλιεργεί την λογική της «ανταγωνιστικότητας» στην Εκπαίδευση, τις κατευθύνσεις για σύνδεση της Παιδείας με την αγορά και τις επιχειρήσεις, την αξιολόγηση… Το 2014 μάλιστα έφτασε σε σημείο να κάνει αυνάντηση με την φιλοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Η λογική του «κοινωνικού εταιρισμού» δεν έχει καμμιά σχέση με τις ανάγκες του Εκπαιδευτικού Κινήματος, όπως και καμιά σχέση δεν έχει η τοποθέτηση της ETUCE  με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των συνέδρων της 87ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.
Απαιτούμε η Γ.Σ ν’ αποφασίσει την αποχώρηση της ΔΟΕ από την ETUCE»
Στη Γ.Σ. απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ  Δημήτρης Λάμπρου, καλώντας  σε κοινό αγώνα  εκπαιδευτικών – γονέων για την παιδεία των Λαϊκών αναγκών.
Η Γ.Σ. συνεχίστηκε με την τοποθέτηση των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, την έκθεση και κριτική των Πεπραγμένων.

2η ΗΜΕΡΑ

Συνεχίστηκαν την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, οι εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, με τοποθετήσεις – κριτική των αντιπροσώπων επί των πεπραγμένων της Ομοσπονδίας και τη δευτερολογία του Προέδρου.
  Κατά τις ομιλίες τους επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, οι αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και τα εκλεγμένα μέλη της στο ΔΣ , επικέντρωσαν κυρίως σε ζητήματα του χαρακτήρα των συνδικάτων και του κινήματος στις σημερινές συνθήκες, αλλά και σε άλλα που έχουν να κάνουν με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα των συμβασιούχων-αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων κ.ά.
Οι εργασίες της 2ης μέρας της 87ης Γ.Σ. έληξαν  με την δευτερολογία του Προέδρου, την  ψήφιση του οικονομικού απολογισμού – προϋπολογισμού και τη συζήτηση για το διεκδικητικό πλαίσιο.

3η ΗΜΕΡΑ

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2018, οι εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ στο Ξενοδοχείο Novotel.
Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) απέδειξαν στην πράξη ότι αποτελούν το πραγματικό εμπόδιο στην αποφασιστική οργάνωση του αγώνα για τα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Η συζήτηση επί του πλαισίου δράσης επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των μάχιμων εκπαιδευτικών. Τελικά δεν πέρασε κανένα πλαίσιο πάλης-πρόγραμμα δράσης, πέρα από τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν πλειοψηφικά (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (Διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, επιμόρφωση).
Χαρακτηριστική ήταν η στάση τους στη συζήτηση για το ζήτημα της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση. Επιδίωξαν με νύχια και με δόντια να μην παρθεί απόφαση από το σώμα. Το σίγουρο είναι ότι τα έχουν διπλώσει! Δηλαδή η Γενική Συνέλευση των 600 και πλέον αντιπροσώπων των 138 Συλλόγων της χώρας, με ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν πήρε ούτε καν απόφαση του για Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση!
Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει απόφαση με βάση και τις αποφάσεις των μαζικών Γ.Σ. Συλλόγων για «ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα! Συγκεκριμένα, αφού δεν πέρασε κανένα πλαίσιο πάλης και πρόγραμμα δράσης, η ΑΣΕ πρότεινε να μπει και να ψηφιστεί ξεχωριστά η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, πράγμα που δεν πέρασε. Η μάχη αυτή θα συνεχιστεί και θα δοθεί μέσα από τους Συλλόγου μας! Η αξιολόγηση δε θα περάσει!
      Στο ζήτημα των διορισμών οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού πέταξαν για μια ακόμα φορά την μπάλα στην εξέδρα. Και τις 3 μέρες του συνεδρίου πολέμησαν λυσσαλέα το αίτημα για «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα! Χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο αίτημα ως «λαϊκίστικο» και «μη ρεαλιστικό». Μίλησαν για πρώτη φορά τόσο καθαρά για «κριτήρια» στο διορισμούς που στην πράξη θα είναι κριτήρια για απολύσεις.
     Γίνεται πλέον φανερό και στον πιο δύσπιστο εκπαιδευτικό ότι τόσο σε κεντρικό επίπεδο (ΔΟΕ) όσο και τοπικά, οι δυνάμεις αυτές στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης», τη στρατηγική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση. Αποτελούν το καλύτερο στήριγμα των κυβερνήσεων, όσο κι αν προσπαθούν στα λόγια ν’ αποδείξουν το αντίθετο.
Από τη μεριά των αντιπροσώπων της «ΑΣΕ του συνδυασμού που στηρίζει το ΠΑΜΕ» έγινε κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που παρά τις επιφυλάξεις, τους προβληματισμούς και τις όποιες διαφωνίες έχουν, να πάρουν  υπόψη τους τη συνέπεια, τις θέσεις και τη στάση του ΠΑΜΕ. Να μετρήσουν τον ρόλο που παίζει κάθε δύναμη μέσα στο κίνημα. Να κάνουν το βήμα συμπόρευσης με το ταξικό κίνημα ενισχύοντας την ΑΣΕ την επόμενη χρονιά στις εκλογές για Δ.Σ. Συλλόγων, εκλογές αιρετών και φυσικά αντιπροσώπων για την 88η εκλογική Γ.Σ. της ΔΟΕ.
Όπως τονίστηκε στις ομιλίες των συνδικαλιστών της ΑΣΕ, «στις σημερινές συνθήκες αυτό που χρειαζόμαστε είναι κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας, της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Τέτοιο κίνημα υπάρχει. Είναι τα εκατοντάδες σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ!»
Δείτε στο παρακάτω link τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ και αντιπροσώπων-εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:


Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών Αντιπρόσωποι του Συλλόγου
Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Σαββόγλου Γεώργιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ