Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Το ΔΣ του Συλλόγου μας, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 σε ανοιχτή συνεδρίαση, με την παρουσία μελών του Συλλόγου μας, αποφάσισε και σας καλεί στις παρακάτω κινητοποιήσεις :
·         Σας καλούμε σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ στην πλατεία ΟΤΕ την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 6 μ. μ. 
·         Κηρύσσουμε ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 30 Μαρτίου και για τις τρεις πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου, συμπληρωματική στην τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ και διευκολυντική για όσες και όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Αθήνα. Τα έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα θα καλυφθούν από το Σύλλογο. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο ΔΣ μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου το μεσημέρι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα. Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία. Ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του σχολείου και την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο με το νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, που σήμερα τέθηκε σε «διαβούλευση», που θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις δομών, όπως π.χ. τα ΚΕΔΔΥ. Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Ενάντια στην εφαρμογή του Π.Δ. 79 για τα 25αρια τμήματα.
·        Απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων.
·        Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
·        Εδώ και τώρα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους.
·        Αγωνιζόμαστε για αυξήσεις στους μισθούς μας.
·        Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, το μέλλον της νέας γενιάς θα τα κερδηθούν μόνο μέσα από την πάλη μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ