Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Λήμνου

Μύρινα 20/2/2018
Αριθμ. Πρωτ.: 87

Προς
Το Υπουργείο Παιδείας
Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΠΕ Λέσβου

Κοινοποίηση
Βουλευτές του νομού
ΜΜΕ
Τα μέλη του Συλλόγου

Έχουμε περάσει πλέον στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς και όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά τα κενά αυξάνονται αντί να μειώνονται!
    Πιο συγκεκριμένα, παραμένει κλειστό το Ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου του Μούδρου, από τους 6 μαθητές που έχουν διάγνωση ΚΕΔΔΥ για Παράλληλη Στήριξη, οι 3 δεν έχουν δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης και επιπλέον δημιουργήθηκε νέο κενό εκπαιδευτικού ειδικότητας Εικαστικών, λόγω άδειας μακράς διάρκειας που εργαζόταν μέχρι τώρα στα Δημοτικά Σχολεία 2 ο Μύρινας και Ατσικής.
  Σύμφωνα με τα παραπάνω, συνεχίζουμε να απαιτούμε για την ικανοποίηση των μορφωτικών, εκπαιδευτικών και όχι μόνο αναγκών των νηπίων και των μαθητών :
  1. Την άμεση λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Μούδρου με διορισμό νηπιαγωγού και σε αναπλήρωση της συναδέλφου που παραιτήθηκε (αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί 10 νήπια στο Ολοήμερο Τμήμα που παραμένει κλειστό).
  2. Τον άμεσο διορισμό 3 δασκάλων Παράλληλης Στήριξης για τους 2 μαθητές του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και τον 1 μαθητή του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που έχουν τη σχετική διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ.
  3. Τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικού ειδικότητας Εικαστικών σε αναπλήρωση της συναδέλφου που έφυγε με άδεια μακράς διάρκειας, για τα Δημοτικά Σχολεία 2 ο Μύρινας και Ατσικής.

  Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων να δηλώνουν (και στο myschool) όλα τα πραγματικά κενά και να συνταχθούν με τις θέσεις του Κλάδου και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας για,
Κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του. ΟΧΙ στη συμπλήρωση ωραρίου μονίμων συναδέλφων Γενικής Αγωγής, στην Ειδική Αγωγή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ