ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017


  Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας η 3η  επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
  Στη Γενική Συνέλευση διαπιστώθηκε απαρτία με το 1/5 των μελών του Συλλόγου, αφού συμμετείχαν 32 από τα 151 μέλη του Συλλόγου.
  Μετά την εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου και τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων και μορφών κινητοποιήσεων :

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

    Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Να αποσυρθεί το Π.Δ 79/2017.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής – συμβασιούχος να μην απολυθεί. Άμεσα να πραγματοποιηθούν οι 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
    Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών (12μηνες συμβάσεις εργασίας, εξίσωση αδειών, μέτρα στήριξης τους για στέγαση, σίτιση, έκπτωση  50% στα ΜΜΜ). Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    Ολοκλήρωση υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων έγκαιρα και πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι όλοι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης και στους αναπληρωτές, καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας. Έγκαιρη καταβολή του μισθού τους κάθε μήνα.
    Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη δομή που έχουν ανάγκη.
    15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο. Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών. Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες.
    Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής. Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
    Ο Σύλλογος Διδασκόντων να αποφασίζει για την κατανομή τμημάτων και τη βάρδια των νηπιαγωγών στα Νηπιαγωγεία. Απαιτούμε έκτακτη χρηματοδότηση των Νηπιαγωγείων για τα αναλώσιμα, ώστε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς.
    Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φ. Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες.
    Κάθε εκπαιδευτικός σε οργανική θέση. ΟΧΙ υποχρεωτικές μετακινήσεις και πλασματικές υπεραριθμίες.
    Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
    Να μη δίνεται ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου. Δωρεάν όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις για όλα τα παιδιά!
    Να δοθεί ένα δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Να υπάρχει δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές. Ενισχυτική Διδασκαλία από τώρα.
    Αυξήσεις στους μισθούς μας – Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.
    Όχι στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.
Ø  Δυναμώνουμε την πάλη για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δυνατοτήτων, δημόσιο και δωρεάν, για σύγχρονη μόρφωση, που θα δίνεται σε όλα τα παιδιά.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

1.    Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στην «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα». Σε όλο το διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρεί να εφαρμόσει την αντιδραστική αξιολόγηση μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους απαντάμε με συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες. Αξιοποιούμε κάθε μορφή πάλης, κλιμακώνουμε με απεργιακή κινητοποίηση.
2.    Συνεχίζουμε την αγωνιστική παρέμβαση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Περιφέρειες για να αποτρέψουμε συμπτύξεις, κλείσιμο τμημάτων, υπεραριθμίες, υποχρεωτική μετακίνηση συνάδελφων και μαθητών.
3.    Προχωράμε σε κινητοποιήσεις ανά Δήμο και ανά Περιοχή μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων για τα ζητήματα υποδομών, χρηματοδότησης των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών μας μέσα στον Οκτώβρη.
4.    Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στην πλατεία ΟΤΕ στις 12 το μεσημέρι, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς, στα πλαίσια πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης για τα προβλήματα στην εκπαίδευση την ημέρα αυτή.
5.    Προχωράμε σε κινητοποιήσεις για να εμποδίσουμε τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Κανένας συνάδελφος/ισσα δεν πρέπει να χάσει το σπίτι του, να επικοινωνεί με τον Σύλλογο όταν και αν προκύπτει τέτοιο ζήτημα.
6.    Αποφασίζουμε όλα τα σωματεία 24ωρη απεργία, σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει σε ψήφιση μέτρα περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
7.    Όλα τα παραπάνω αποτελούν προετοιμασία του επόμενου απεργιακού βήματος  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπροστά στα νέα προαπαιτούμενα, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση  ενόψει της 3ης αξιολόγησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ