ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 η Τρίτη επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου.
  Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με το 1/5 των μελών του Συλλόγου, ψηφίστηκε ομόφωνα ως Πρόεδρος της Συνέλευσης ο Σαββόγλου Γεώργιος και ως Γραμματέας η Αρναρέλλη Ευανθία..
  Μετά από την εισήγηση του Προέδρου Μαδυτινού Κωνσταντίνου, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και η Γενική Συνέλευση πήρε τις παρακάτω αποφάσεις :
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
 • Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών  και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια στη Β/θμια.
·         Εδώ και τώρα θεσμοθέτηση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν για όλα τα παιδιά!!
 • Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. 
 • Άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς και σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
 • Καμμιά απόλυση αναπληρωτή. Κανένας εκπαιδευτικός καμίας ειδικότητας δεν περισσεύει. Όχι στις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες των παιδιών.
 • ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.
 • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευση και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.
 • Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
 • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές)
 • Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
 • Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
 • Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.
 • Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.
 • Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας & των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
·         Κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών με Συλλόγους Γονέων και Μαζικούς Φορείς της Λήμνου για την ανάδειξη του νέου τοπίου και των προβλημάτων στην εκπαίδευση και διεκδίκηση λύσεων στα αιτήματα του παραπάνω διεκδικητικού πλαισίου.
·         Αποκορύφωμα των δράσεων να είναι η διοργάνωση πανδημοσιοϋπαλληλικής ή και Γενικής απεργίας στις αρχές Οκτωβρίου, στη βάση της κοινής επίθεσης που δέχονται από την κυβέρνηση, τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όσο και οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, που συντελείται στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης                                 η Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης
Σαββόγλου Γεώργιος                                                                Αρναρέλλη Ευανθία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ